Belang van periodieke controles bij een tandarts

Geregeld onderschatten mensen het belang van een periodieke controle bij de tandarts. In sommige gezinnen is een bezoek aan de tandarts zelfs helemaal uniek. De kans op gaatjes, ontstoken wortelpunten en andere vervelende complicaties neemt hierdoor exponentieel toe. Hoe vaak gaat u momenteel naar de tandarts? Wij spraken met een tandarts in Nijmegen over het belang van een bezoek aan de tandarts. Lees snel verder, wat het gevolg kan zijn van het uitstellen van een periodieke controle bij uw tandarts.

Kans op complicaties aan uw gebit

Het voornaamste belang van een periodieke controle is het voorkomen van complicaties aan uw gebit. Een goed voorbeeld hiervan zijn gaatjes, tandsteen achter uw tanden of kiezen en bijvoorbeeld ontstekingen in uw tandvlees. Wanneer u bijvoorbeeld geregeld last heeft van tandsteen, kunnen hier gaatjes uit ontstaan. Tandsteen is namelijk niets anders dan een laag van opgehoopte bacteriën achter uw tanden en kiezen. Wanneer deze bacteriën niet door een tandarts worden verwijderd, tasten ze uw glazuurlaag aan en wordt het begin van een gaatje gemaakt.

Ook wanneer u gaatjes niet laat vullen, zullen deze steeds dieper worden. De kans op ontstekingen in uw tanden en kiezen neemt daardoor flink toe. Niet alleen is een ontsteking ontzettend pijnlijk, het zal ook steeds lastiger worden om de tand of kies te herstellen.

Een periodieke controle laten uitvoeren

Het fijne aan een periodieke controle, is dat u vooraf weet dat u geen pijn zal hebben. Er is dus geen enkele reden om een periodieke controle bij uw tandarts uit te stellen. Mocht er sprake zijn van een complicatie in uw gebit, dan zal een tandarts u pas later behandelen bij een nieuwe afspraak. Wel kan een tandarts het tandsteen voor u weghalen, al doet dit doorgaans geen pijn. Het maken van een nieuwe afspraak voor enkel het verwijderen van tandsteen is vaak namelijk onnodig.

Gaat u momenteel nog niet eens per half jaar naar de tandarts? Maak dan vandaag nog een afspraak, om pijnlijke ontstekingen aan uw tandvlees of in uw tanden en kiezen te voorkomen. Deze pijn is namelijk veel groter, dan de handelingen die een tandarts bij een periodieke controle uitvoert.

Previous post:

Next post: