Combineer een tandartsbezoek met een mondhygiëniste

Wellicht heeft u er al eens over nagedacht, een bezoek aan de mondhygiënist. Veel mensen vinden dit fijner dan de tandarts, omdat een mondhygiënist geen pijnlijke behandelingen bij u uitvoert. Het is echter niet verstandig om een behandeling bij een mondhygiënist te gebruiken om niet meer naar de tandarts te hoeven voor bijvoorbeeld een periodieke controle. Een mondhygiënist kijkt namelijk niet naar gaatjes, ontstekingen aan wortelpunten, enzovoorts. Wij spraken met een tandarts in Groningen, die ons meer vertelde over de mogelijkheden van een bezoek aan de mondhygiënist bij u in de buurt. Lees snel verder, hoe u een bezoek aan de tandarts en mondhygiënist kunt combineren.

Waarom naar een mondhygiënist?

Een bezoek aan een mondhygiënist kan om meerdere redenen aantrekkelijk zijn. Heeft u bijvoorbeeld last van ontstoken tandvlees? Loop hier niet te lang mee rond, maar schakel de hulp van een specialist in. Niet alleen is ontstoken tandvlees pijnlijk, ook kan het ontstekingen rond uw wortelpunten veroorzaken. Voor het verhelpen van ontstoken tandvlees is een bezoek aan de tandarts niet direct noodzakelijk. Een bezoek aan de mondhygiënist is in dit geval echter wel interessant! De mondhygiënist zal uw tandvlees reinigen en tips geven om een nieuwe ontsteking te voorkomen.

Ook voor het verwijderen van tandsteen achter uw tanden en kiezen, bent u bij een mondhygiënist op de juiste plek. Evenals voor ontstoken tandvlees, is het ook bij tandsteen onnodig om een afspraak bij uw tandarts te maken. Het verwijderen van tandsteen doet geen pijn, maar voorkomt gaatjes en andere nare infecties aan uw tanden en kiezen. Tandsteen is namelijk niets meer dan een laag van bacteriën, die tijdens het poetsen niet zijn weggegaan.

Bezoek ook uw tandarts

Zoals eerder is aangekaart in dit artikel, kan een bezoek aan de mondhygiënist een tandartsbezoek in geen geval vervangen. Een mondhygiënist kijkt namelijk niet of u gaatjes heeft, kan geen foto’s maken van uw doorkomende verstandskiezen en helpt bijvoorbeeld niet bij ontstekingen aan de wortels van uw tanden of kiezen. Dit doet een tandarts wel!

Probeer een bezoek aan de mondhygiënist en tandarts daarom te combineren. Ga eens per jaar naar de tandarts voor een periodieke controle en combineer dit met een bezoek aan de mondhygiënist, ook eens per jaar. Een tandarts kan u hier meer over vertellen.

Previous post: