Tips bij het afsluiten van een zorgverzekering

Een zorgverzekering is verplicht in Nederland. Elke Nederlander moet een lopende verzekering hebben bij één van de vele aanbieders in het land. Wij zullen u een paar tips geven bij het afsluiten van een zorgverzekering 2016, zodat u op de juiste wijze verzekerd bent en er geen problemen voor kunnen komen in de toekomst. Wij wensen u bij voorbaat veel succes met het afsluiten van een zorgverzekering en een gezond jaar toegewenst!

Vergelijken van de aanbieders

Doordat er zoveel aanbieders zijn van zorgverzekeringen in het land, zult u een selectie moeten maken van de, voor uzelf, meest aansprekende aanbieders. Dit kunt u doen aan de hand van persoonlijke ervaringen, maar ook het lezen van reviews op internet. De invulling van een basispakket is bij de meeste aanbieders hetzelfde, maar u moet goed letten op de voorwaarden van de verzekering. Ook is het verstandig om eerst de nodige informatie aan te vragen bij de verschillende verzekeraars en hun te vragen naar de voorwaarden.

Dit moet echter allemaal wel met een korreltje zout genomen worden, want ze proberen u natuurlijk over te halen om de verzekering ben hun af te sluiten.

Een eventuele aanvullende verzekering

Een basisverzekering is verplicht en hiermee worden uw basiskosten gedekt, zoals een doktersbezoek of een ziekenhuis bezoek. Overige kosten zoals de fysiotherapeut of tandarts bezoeken zullen niet worden gedekt. Daar is er de aanvullende verzekering voor. Deze zal ook de kosten van deze medische bezoeken dekken, maar u moet van te voren goed nadenken of het wel aantrekkelijk is om zo’n verzekering af te sluiten.

Soms is het namelijk verstandig om losse tandarts bezoeken uit eigen zak te betalen, en niet hiervoor een aanvullende verzekering af te sluiten. Deze bezoeken kosten namelijk niet de hele wereld en de kosten van twee keer per jaar een tandartsbezoek zullen lager zijn dan het afsluiten van een aanvullende verzekering.

Previous post:

Next post: